SALUT

TERÀPIA MANUAL DE LES FÀSCIES

Fabrice Hoffman

... alliberar el cos, per fer baixar les tensions emocionals i mentals

La Teràpia Manual de les Fàscies troba un terreny daplicació privilegiat en els dolors corporals i la relació al cos. La mà del terapeuta es revela en efecte com un instrument capaç d'alleugerir de manera puntual i profunda els dolors que sorgeixen en diferents parts del cos. Però la Teràpia Manual de les Fàscies va molt més lluny, ja que és un instrument de relació, d'ajuda a través del tacte. En el diàleg silenciós del tacte, s'instal·la una retrobada del pacient amb el seu cos. El cos sofrint, distant, no-percebut torna a ser un cos sensible, en moviment, emocionat i commogut.

 A quines malalties es dirigeix la fasciaterapia?

La Teràpia Manual de les Fàscies es dirigeix a diversos tipus de dolors, tals com a locomotors, cranials, viscerals, acompanyats o no de disturbis funcionals tals com a digestius, respiratoris i ginecològics. També permet alleugerir els dolors psicosomàtics i les somatitzacions que acompanyen els disturbis psicològics i els estats d'estrès. Els dolors del nen, de la persona d'edat i els dolors que acompanyen els càncers o altres malalties greus, són també susceptibles d'entrar en el camp de competència de la Teràpia Manual de les Fàscies.

Les fàscies...

Les fàscies són uns teixits, unes membranes que recobreixen el cos i tots els òrgans, de la superfície a la profunditat. És un tipus de segona pell o de segon esquelet; envolten els músculs, els ossos, les vísceres i el sistema nerviós: tenen nombroses propietats però sobretot són sensibles a l'estrès: un traumatisme tal com un esquinç o una fractura es localitzarà a les fàscies dels músculs o dels ossos que engendren a curt o a llarg termini dolors, molèsties articulars i tal vegada, temps després d'haver-se curat.

 

Origen

La Teràpia Manual de les Fàscies té els seus fonaments a la « Fasciateràpia mètode Danis Bois », que va ser creada a començaments dels anys vuitanta a França, i que s'inscrivia dins de l'osteopatia funcional. Però progressivament, es va diferenciar a través de les seves especificitats, el seu enfocament fisiològic, biològic i psicopedagògic. Ara es tracta d'una pràctica centrada en la persona, a través del cos, que resulta eficaç en les patologies articulars, funcionals i també en aquelles persones que sofreixen de malestar.

Horari a convenir: tel. 654 171 496

Sessió de 50 minuts: 25 (prova), 40 (regular)