OSTEOPATIA

Maria Rosa Pacheco

0

“Deixa’t cuidar... T’ofereixo salut i benestar ”

La Osteopatia és un sistema de medicina manual amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar. És un tractament de salut integral basat en manipulacions en l’estructura del cos (articulacions) i en els teixits, que té com a efecte un reequilibri en la fisiòloga del cos i la resta de sistemes. Està recomanada per persones de totes les edats.

Es basa en l’estudi de l’anatomia, la fisiologia, la seva relació, la interacció entre ells i la interdependència. Té una visió del cos com una unitat.

Busca la causa del problema i tracta aquesta causa eliminant els obstacles que no permeten al cos auto regular-se i recuperar la salut.

 

“L’osteopatia no es dedica a millorar símptomes ni a tractar malalties. Considera cada un com a únic i com a tal busca el millor camí per la seva sanació.”

 

OSTEOPATIA per adults

Per què serveix anar a l’ osteòpata?

L’ osteopatia és una ciència, un art i una filosofia que considera que el cos és una unitat, un tot que està interrelacionat. Amb aquesta, podrem comprendre que matèria i esperit caminen de la mà.

L’objectiu principal és tornar al cos el seu moviment perquè s’expressi amb llibertat; desbloquejant-lo amb tècniques manuals i potenciant la capacitat innata d’autocuració i autoregulació. 

Aquesta ciència ens permetrà adquirir eines per escoltar, diagnosticar i proposar al cos del pacient els estímuls manuals que facin possible alliberar bloquejos químics, emocionals i físics fixats en nosaltres.

La vida ens parla a través del nostre cos, aquest és un missatger. L’art està en intentar escoltar i desxifrar els símptomes i dolors per veure’ls com els nostres aliats que ens venen a alliberar de retencions o bloquejos somatitzats.

 

OSTEOPATIA per dones embarassades

Per què una sessió d’osteopatia en aquest moment tan especial i important de la vida, l’embaràs?

Durant l’embaràs, com a osteòpata, em centro en permetre que sigui un procés còmode tant per a la mare com per al nadó. 

Cal alliberar el petit niu matern (úter, pelvis, periné, diafragma, sistema visceral...) amb l’objectiu que el nadó pugui gaudir del màxim espai intrauterí i prevenint a la mare de possibles disfuncions com els dolors pèlvics, ciàtiques, dolors irradiats o debilitat precoç del periné  que poden portar a mare i neonat a no gaudir d’aquesta etapa meravellosa.

La meva passió i desig és acompanyar a les dones en el viatge de portar un ésser en el més íntim d’elles.

Gràcies a tècniques manuals col·laborem a que el procés de l’embaràs es visqui millor tant per a la mare com per al nadó i així preparem el cos pel moment del part.

Treballarem perquè el part sigui fluid i natural, afavorint que mare i nadó trobin un bon camí per donar i néixer feliçment. 

Amb l’osteopatia podem millora la realitat postural i fisiològica del niu matern (pelvis, úter, sistema visceral, diafragma) afavorint la posició interna del gestant, de cares al part i a les seves empremtes intrauterines.

Durant el post-part l’objectiu és ajudar a la mare a retrobar la seva nova postura i dinàmica visceral i perineal fent especial atenció a pelvis, sacre, còccix, perineu i úter de qualsevol tipus de part.

T’acompanyaré també a conèixer el teu nou cos, amb l’alletament i l’aventura de viure amb un nou ésser meravellós, la teva filla o fill.

“Tot allò que es veu néixer i créixer i que es cuida i mima des del seu inici tindrà un millor viure... així doncs, tinguem cura dels que arriben amb el millor de cadascú de nosaltres.”

 

OSTEOPATIA per nens i nadons

Per què portar el meu/la meva fill/a a l’osteòpata?

Per poder conèixer i acompanyar al nadó  en el seu alliberament de les memòries físiques, químiques i/o emocionals de la vida intrauterina, del moment del part i dels seus primers mesos de vida. 

Acompanyo també al nadó a sortir de la posició de replegament del seu estat de neonat i a poder desplegar-se i alliberar-se. Els bebès ens permeten treballar a nivell preventiu tractant-los  per poder ser éssers més lliures i saludables la resta de la seva vida.

També es pot ajudar els nadons que  ja presenten símptomes com còlics del lactant, lacrimals tancats, torticolis congènites, malalties neurològiques, plagiocefàlies, otitis, alteracions posturals, alteracions del son, etc... on la pràctica osteopàtica moltes vegades aporta resultats increïbles fent servir la pròpia energia autosanadora del cos.

“Amb l’osteopatia podem ajudar als nostres fills en el passatge de l’embaràs, el part i la criança perquè aquests processos siguin més saludables, amorosos i respectuosos.”

 

Sobre mi

Fa vint anys que dedico part de la meva vida a l’osteopatia i la fisioteràpia, especialment  a l’acompanyament de dones embarassades, nadons i infants.

Sempre dic que quan vaig començar a tractar nadons vaig començar a entendre els adults. Va ser la pràctica a la consulta la que em va demostrar que no naixem lliures i perfectes, sinó que aquests primers moments de vida ja ens deixen empremtes que, en el cas de no fer-hi res, ens acompanyaran la resta de la nostra vida, causant disfuncions estructurals o fisiològiques que tard o d’hora es manifestaran en un símptoma físic, emocional i/o fisiològic. Aquestes disfuncions ens allunyaran del benestar que ens mereixem.

Formació

Auxiliar d’Enfermeria i Tècnica en Radiodiagnòstic.

DIPLOMATURA DE FISIOTERAPIA i LLICENCIATURA EN OSTEOPATIA.

Posgraus en:

 “Abordaje tisular y liberación fascial  I , II “ (Castellón)

“ Liberación del pericardio. El despertar de la mano “ (Barcelona)

“ Cadenas Musculares I, II “ (Barcelona

“ Osteopatia Obstetrica I, II “ – Funcación MES. Claurine Agerón – (Barcelona)

“ Osteopatia Pediatrica, Bebe I, II “ – Funcación MES. (Barcelona)

“ Camino de la osteopatía, abordaje emocional “ ( Barcelona )

“ Reeducación Postural Global. “ – RPG. Phelip Chouxar – (Barcelona)

“Teràpia Craneosacral I, II “ – Instituto Uphletger – ( Granada )

“ Reiki I, II “ (Índia)

“ Energia Crística, energía de la luz “ (Perú)

 

Horaris i Cita

De dilluns a divendres matins i tardes

Concertar hora trucant al: 665 397 394 (col·legiada nº2700)