MENARQUIA, L'ENCONTRE AMB LA MENSTRUACIÓ

Eines pràctiques per acompanyar aquesta transició
Del 8-10 de gener del 2021

Regala a la teva filla un espai de consciència per aquestes festes. Taller vivencial per conèixer i celebrar l’arribada del nostre cicle menstrual.

Entrar a la menstruació és un acte sagrat que genera una connexió amb la nostra pròpia naturalesa. En diferents cultures i tribus l'arribada de la fertilitat de les nenes se celebrava a través de rituals, sent un moment d’alegria, reconeixement i bellesa. La nostra cultura occidental ha perdut la riquesa ritual i pot estar carregada de connotacions negatives. Per això, us oferim aquest taller entre mares i nenes. Un espai on compartir informació i experiència per comprendre els nostres cicles. Adaptat al nostre llenguatge, cultura i moment actual.

Tenim el plaer de presentar-vos el taller vivencial de menstruació i l'arribada del primer sagnat per a nenes. Sabem que acompanyar aquesta transició és un procés que demana  presència, comprensió, integració i molta escolta. La majoria de nosaltres, potser, no hem rebut l’acompanyament que necessitàvem i/o haguéssim desitjat.

Nosaltres com a dones ja fa temps que hem iniciat un procés de conciliació, sanació i integració de la nostra ciclicitat i tot allò que implica ser dona.

La nostra intenció és començar a transformar i compartir aquesta realitat des de l’arrel. Així doncs, ha arribat el moment que les nostres nenes puguin gaudir i entendre aquest canvi. Un espai i un temps dedicat a elles. Una oportunitat on poder viure, entendre i celebrar la ciclicitat amb les seves iguals, les seves mares i dues acompanyants que des de l’amor i el compromís guiarem el procés i la informació.

Aquest és un retir on ens podrem donar el temps per integrar la nostra feminitat amb tots els seus canvis a través de la comunicació, el joc i activitats sensorials.

Facilitadores

Alba Bosch Juanola

Educadora i acompanyant corporal. M’he format en la pedagogia Waldorf i l’educació Viva. Sóc també professora de ioga, especialitzada en l’expressió del moviment lliure i orgànic: des de la primera infància fins a l’edat adulta passant pel procés d’embaràs i criança. Em sento amb una gran responsabilitat i sensibilitat a l’hora d’acompanyar els infants i joves respectant les seves singularitats i ritmes propis. Amant de la natura, les plantes medicinals i els cicles de la terra.


Haramara Duna

Graduada en belles arts a la Universitat de Barcelona. Aprenent de la medicina alternativa i natural indígena mexicana, allà on he viscut vuit anys. Gaudeixo creant espais de medicina de la terra i art. Doula i professora de ioga kundalini, prenatal, i postpart. Imparteixo ceremònies de pas, cercles de dones, tallers diversos de medecina femenina i temazcal.

Retir dedicat i dirigit Per a nenes de 8 -13 anys . Una part del retir serà amb la participació de les mares. *Si hi ha alguna interessada que no estigui en aquesta franja d’edat contacteu-nos.

Horari de l’estada Arribada divendres a les 17h. 17h- 20h activitat mares i filles.

20:30h les mares marxen i retornaran el diumenge a les 10h. Diumenge farem l’activitat i el tancament juntes fins les 15h.

Aportació: 310€ 

El preu del retir inclou tots els aliments de proximitat, de temporada i en gran part ecològics. Els menús seran variats, equilibrats i gustosos. També inclou l’estada a l’espai de Mamakilla amb totes les seves instal·lacions per a nosaltres.

 Places limitades. Reserva el teu lloc amb temps.

Tindrem cura de la nostra salut col·lectiva. La majoria del taller serà a l’aire lliure.

+info

Per a reservar el teu lloc i/o si necessites més informació sobre el retir serà un plaer que et posis en contacte amb nosaltres.

Mbl. 722.808.328 Duna

Mbl. 606.622.996 Alba