Al Tipi (tenda cónica polivalent del nord d'Amèrica) s’hi poden fer activitats grupals en cercle al voltant del Foc. El Tipi està equipat amb coixins, llenya i espelmes.

La paraula “Tipi” prové del terme Lakota “lloc per viure” (“TI”: viure i “PI”: lloc). L’utilitzaven, majoritàriament, les tribus de les planes centrals d’Amèrica del Nord, i és una de les llars per acampar millor concebudes, des del punt de vista de l’habitabilitat, confort i adaptació a diferents condicions meteorològiques.

La tribu Cree té una bonica història que explica que l’estructura del Tipi la van crear uns nens i nenes mentre jugaven amb les fulles d’un arbre de cotó i unes branquetes.

El Tipi s’aixeca orientat sempre a l’Est, el punt per on despunta cada dia el Sol. Té una obertura a la cúpula de la tenda que es pot obrir i tancar per extreure el fum de la foguera, i que regula la llum, protegeix de la pluja i manté renovat l’aire.

Les dones de la tribu s’encarregaven, sempre, de decidir l’emplaçament més adequat pel Tipi.

Les parts del Tipi tenen una simbologia mística: el sòl representa la mare Terra, la coberta el pare Cel, i cada pal del tipi és el camí que els uneix. També la seva orientació a l’Est no és fortuïta: té un factor utilitari i místic en una oració als Quatre ancians, o les Quatre direccions i als Quatre elements.