LA RODA DE L'ANY

Cicle de celebracions ancestrals
Dia: Diumenge 19 desembre (Yule)
Hora: 17h-20h
Aportació: 30€

Per als celtes (els nostres ancestres occidentals) el dia iniciava amb la posta del sol, i per tant començaven tots els seus cicles amb la meitat fosca del dia. Es regien per un calendari Lunisolar (regit pels cicles del Sol i de la lluna) i les seves festivitats tenen inici a Samhain (inici de l’any/inici de la foscor). Totes marcaven els moments astrològics mes importants de l’any (solsticis i equinoccis) i les llunes penes que quedaven enmig. Aquestes regien completament la seva relació amb la natura, autogestió de la vida i collites.

Em sembla molt interessant recuperar aquets coneixement per poder reconnectar-nos amb la ciclicitat, tant la pròpia com la del planeta que ens acull. Viure i sincronitzar-nos amb aquests ritmes ens ajuda a transitar els canvis i cuidar la nostra pròpia energia.

Aquesta proposta consisteix en un cicle de trobades de entre 3 i 4 hores, on connectarem amb l’energia de l’estació que inicia o el moment interestacional que es celebra. Coneixerem i recordarem les tradicions i festivitats que els nostres ancestres duien a terme, segons la roda de l’any: Samhain, Yule, Imbolc, Ostara, Beltaine, Litha, Lughnasad i Mabon. Ho vincularem a l’energia del signe del zodíac on resideix el sol aquell període (dels quals també farem un apunt); així com de la fase lunar del d’aquell dia. I acabarem amb un ritual on durem a terme accions, meditacions, neteges, etc. que tenen sincronia amb el moment vital de la natura que ens envolta i la celebració en qüestió.

 

Solstici d'hivern. Hem transitat un tardor intensa, deixant anar allò que ja no ens val. Un cop tot allò caduc ha mort, cuidem el buit, el mimem, des de la cova ens preparem per el que sembrarem amb la primavera. Generem i celebren el caliu en la nit més llarga.

Què farem?

-              Introducció a la festivitat: significat, orígen, tradicions...

-              Idees per a dur a terme el dia concret (21 de desembre) en soledat o en companyia (família, amics...)

-              Reflexió en comú de les festivitats de Nadal, idees per viure-les des de l’essència.

-              Ritual de pas d’estació, per connectar amb l’energia disponible. Amb neteja energètica a l’inici.

Què cal portar?

-              Una llibreteta

-              Allò que vulguis incorporar a l’altar i carregar amb l’energia del cercle.

Places limitades, per a poder reservar plaça cal fer un bizum de 10€.
Una abraçada,

 

Faclilitadora: Olga Tarrés

@arrles de llum

Tel: 650903703

Pròximes trobades

Diumenge 19 de Desembre YULE

Diumenge 30 de Gener IMBOLC

Diumenge 20 de Març OSTARA

Diumenge 1 de Maig BELTAINE

Diumenge 19 de Juny LITHA

Diumenge 31 de Juliol LUGHNASAD

Diumenge 18 de Setembre MABON