LA RODA DE L'ANY

Cicle de celebracions ancestrals
Dia: Diumenge 24 d’octubre (Samhain)
Hora: 17h-20h
Aportació: 30€

Per als celtes (els nostres ancestres occidentals) el dia iniciava amb la posta del sol, i per tant començaven tots els seus cicles amb la meitat fosca del dia. Es regien per un calendari Lunisolar (regit pels cicles del Sol i de la lluna) i les seves festivitats tenen inici a Samhain (inici de l’any/inici de la foscor). Totes marcaven els moments astrològics mes importants de l’any (solsticis i equinoccis) i les llunes penes que quedaven enmig. Aquestes regien completament la seva relació amb la natura, autogestió de la vida i collites.

Em sembla molt interessant recuperar aquets coneixement per poder reconnectar-nos amb la ciclicitat, tant la pròpia com la del planeta que ens acull. Viure i sincronitzar-nos amb aquests ritmes ens ajuda a transitar els canvis i cuidar la nostra pròpia energia.

Aquesta proposta consisteix en un cicle de trobades de entre 3 i 4 hores, on connectarem amb l’energia de l’estació que inicia o el moment interestacional que es celebra. Coneixerem i recordarem les tradicions i festivitats que els nostres ancestres duien a terme, segons la roda de l’any: Samhain, Yule, Imbolc, Ostara, Beltaine, Litha, Lughnasad i Mabon. Ho vincularem a l’energia del signe del zodíac on resideix el sol aquell període (dels quals també farem un apunt); així com de la fase lunar del d’aquell dia. I acabarem amb un ritual on durem a terme accions, meditacions, neteges, etc. que tenen sincronia amb el moment vital de la natura que ens envolta i la celebració en qüestió.

 
És l’Inici del nou anys celta, l’inici de la foscor. Un dia per connectar amb el misteri, en el vel entre el món dels vius i els morts és més fi. Un dia per hornrar els nostres ancestres.
 
Què farem?
 
- Introducció a la festivitat: significat, orígen, tradicions...
- Idees per a dur a terme el dia concret (31 d’octubre) en soledat o en companyia (família, amics...)
- Ritual de Samhain, per connectar amb l’energia disponible. Amb neteja energètica a l’inici.
 
Què cal portar?
 
- La teva presencia
- Una llibreteta
- Allò que vulguis incorporar a l’altar i carregar amb l’energia del cercle.
 
Places limitades, per a poder reservar plaça cal fer un bizum de 10€.
Una abraçada,

 

Faclilitadora: Olga Tarrés

@arrles de llum

Tel: 650903703

Pròximes trobades

Diumenge 19 de Desembre YULE

Diumenge 30 de Gener IMBOLC

Diumenge 20 de Març OSTARA

Diumenge 1 de Maig BELTAINE

Diumenge 19 de Juny LITHA

Diumenge 31 de Juliol LUGHNASAD

Diumenge 18 de Setembre MABON