SALUT

OSTEOPATIA

Mª Rosa Pacheco

Osteopatia

( per adults, nens, nadons i embarassades )  i Fisioteràpia.

“Deixa’t cuidar... T’ofereixo salut i benestar ”

La Osteopatia és un sistema de medicina manual amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar. És un tractament de salut integral basat en manipulacions en l’estructura del cos (articulacions) i en els teixits, que té com a efecte un reequilibri en la fisiòloga del cos i la resta de sistemes. Està recomanada per persones de totes les edats.

Es basa en l’estudi de l’anatomia, la fisiologia, la seva relació, la interacció entre ells i la interdependència. Té una visió del cos com una unitat.

Busca la causa del problema i tracta aquesta causa eliminant els obstacles que no permeten al cos auto regular-se i recuperar la salut.

 

OSTEOPATIA per adults

Per què serveix anar a l’ osteòpata?

L’ Osteopatia és una ciència, un art i una filosofia que considera que el cos és una unitat, un tot que està interrelacionat.

L’objectiu principal és tornar al cos el seu moviment perquè s’expressi amb llibertat alliberant bloquejos amb tècniques manuals i  potenciant la capacitat d’auto curació  i autoregulació innat en nosaltres, treballant per a  la curació dels bloquejos químics, emocionals i físics fixats als nostres cossos i treballant a nivell prevenitu.

La Vida ens parla a través del nostre cos, aquest és un missatger. L’art està en intentar escoltar i desxifrar els símptomes i dolences com els nostres aliats que ens venen a alliberar de retencions o bloquejos psomatitzats.

La osteopatia ens permet obrir-nos a la comprensió de com matèria i esperit caminen de la ma en el cos i adquirir eines per escoltar, diagnosticar i proposar

al cos del pacient els estímuls manuals que facin possible la col·laboració al desenvolupament dels processos naturals d’autosanació.

 

OSTEOPATIA per dones embarassades

Per què una sessió d’osteopatia en aquest moment tan especial i important de la vida, l’embaràs?

Durant l’embaràs, com a osteòpata, em centro en permetre que sigui un procés, tant per la mare com per al nadó, còmode. Alliberant el petit niu matern (úter, pelvis, periné, diafragma, sistema visceral) amb l’objectiu que el nadó pugui gaudir del màxim espai de llibertat intrauterina i prevenint a la mare de possibles disfuncions com ciàtiques, dolors pèlvics, dolors irradiats, debilitat precoç del periné que poden portar a mare i neonat a no gaudir d’aquesta etapa meravellosa.

La meva passió i  desig és acompanyar a les dones en aquest viatge de portar un ésser en el més íntim d’elles.

Gràcies a tècniques manuals que col·laboren a que el procés d’embaràs es visqui  d’una millor forma, tant per la mare com per al nadó i en preparar el  cos per el moment del part.

Treballarem per a que el part sigui fluït i natural contribuint a que els dos trobeu un bon camí per donar a llum i néixer feliçment.

Durant el postpart  l’objectiu és  ajudar a la mare a tornar a retrobar la seva nova postura i dinàmica visceral i perineal fent especial atenció a pelvis, sacre, còccix, perineu i úter, sigui com hagi sigut el part.

T’acompanyaré també  a retrobar- te amb el teu nou cos, amb la vivència de l’alletament i l’aventura de viure amb un nou ésser meravellós, el teu fill/a.

 

OSTEOPATIA per nens i nadons

Per què portar el meu/la meva fill/a a l’osteòpata?

Sempre dic que quan vaig començar a tractar nadons, vaig començar a entendre els adults. Va ser la pràctica a la consulta la que em va demostrar que no naixem lliures i perfectes, sinó que aquests primers moments de vida ja ens deixen empremtes que, en el cas de no fer-hi res, ens acompanyaran la resta de la nostra vida, causant disfuncions estructurals o fisiològiques que tard o d’hora es manifestaran en un símptoma físic, emocional i/o fisiològic, allunyant-nos del benestar que ens mereixem.

És bo portar al teu fill/a a l’osteòpata per  conèixer el nen/a millor i acompanyar-lo a alliberar-se de les  memòries físiques, químiques i/o emocionals de la vida intrauterina, del moment del part i dels seus primers mesos de vida.

Amb l’osteopatia podem ajudar els nostres fills en el passatge de l’embaràs, el part i la criança perquè aquests processos siguin més saludables, amorosos i respectuosos.

Acompanyo també nadons  a sortir de la posició de replegament que el seu estat de neonat li obligava i a poder desplegar-se i alliberar-se. Els nadons ens permeten molt treballar a nivell preventiu tractant-los per poder ser éssers més lliures i saludables per la resta de la seva vida.

També es pot ajudar els nadons que  ja estan presentant símptomes com còlics del lactant, lacrimals tancats, torticolis congènites, malalties neurològiques, plagiocefàlies, otitis, alteracions posturals, alteracions del son i aquells nadons que han nascut per cessàries i amb intervenció de forceps i ventoses on la pràctica osteopàtica moltes vegades aporta resultats increïbles fent servir la pròpia energia autosanadora del cos.

Sobre mi

Hola sóc la Maria Rosa Pacheco, fisioterapeuta i osteòpata. Ja fa vint anys que dedico part de la meva vida a les teràpies alternatives, la sanació i  a l’acompanyament de dones embarassades, nadons i infants.

Formació

Auxiliar d’Enfermeria i Tècnica en Radiodiagnòstic.

DIPLOMATURA DE FISIOTERAPIA i LLICENCIATURA EN OSTEOPATIA.

Posgraus en:

 “Abordaje tisular y liberación fascial  I , II “ (Castellón)

“ Liberación del pericardio. El despertar de la mano “ (Barcelona)

“ Cadenas Musculares I, II “ (Barcelona

“ Osteopatia Obstetrica I, II “ – Funcación MES. Claurine Agerón – (Barcelona)

“ Osteopatia Pediatrica, Bebe I, II “ – Funcación MES. (Barcelona)

“ Camino de la osteopatía, abordaje emocional “ ( Barcelona )

“ Reeducación Postural Global. “ – RPG. Phelip Chouxar – (Barcelona)

“Teràpia Craneosacral I, II “ – Instituto Uphletger – ( Granada )

“ Reiki I, II “ (Índia)

“ Energia Crística, energía de la luz “ (Perú)

 

Horaris i Cita

De dilluns a divendres matins i tardes

Concertar hora trucant al: 665 397 394 (col·legiada nº2700)